Champignons, spuiten en yoghurt

Gepubliceerd op 24 september 2020 om 18:04

Sinds vorige week heb ik weer nieuwe handlangers in huis, in mijn koelkast dan nog wel. Tussen de champignons en de yoghurt liggen er zomaar 20 spuiten Gonapeptyl. Elke avond zet ik er eentje,  één week heb ik er al op zitten, nog twee te gaan. Zij moeten ervoor zorgen dat mijn eisprong onderdrukt blijft. Het injecteren zelf valt goed mee, al heb ik al een keertje een adertje geraakt en loop ik nu met een dikke blauwe plek op mijn buik. Qua bijwerkingen kom ik er voorlopig met pijnlijke borsten, regelmatige hoofdpijn en af en toe een vleugje misselijkheid vanaf.  De Gonapeptyl is rond hetzelfde tijdstip in te spuiten, wat voor mij een geruststelling is als ik niet stipt op dat moment thuis ben. Het is best vervelend om een hele dag met iemand af te spreken, want de vloeistof mag maar een uurtje uit de koelkast dus meenemen is ook niet zo evident. Ik heb dus toch weer min of meer een avondklok, alleen hou ik aan deze geen boete over als ik me er niet aan houd.

In oktober mag ik opnieuw langs het fertiliteitscentrum om het voorschrift voor Menopur op te halen, die er op zijn beurt dan voor moet zorgen dat de groei van meerdere follikels tegelijk gestimuleerd wordt. Hopelijk lukt die groei, maar blijft hij ook wat binnen de perken. Te veel is niet goed, geen of te weinig ook niet. Mogelijk moet ik ook verder de Gona zetten, maar dat moet een bloedonderzoek uitwijzen. Ik zie er wel tegenop dat de Menopur weer zelf te mengen is, terwijl het nu een klaargemaakte vloeistof is die ik meteen kan injecteren. Ik panikeer nogal snel als er bij het mengen nog maar een druppeltje verloren gaat, of de medicatie zijn werk dan wel voldoende zal doen. Na enkele dagen wordt het waarschijnlijk wel weer een gewoonte. Opmerkelijk, hoe snel je veranderingen in je leven als normaal gaat beschouwen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.