De laatste IUI

Gepubliceerd op 30 juni 2020 om 22:41

Gisteren liet ik bloed prikken in het fertiliteitscentrum, om te testen of ik zwanger was. Niet dat dat voor mij nog nodig was, want ik had het bewijs de dag ervoor al gekregen. De sfeer daar was nog steeds enorm gespannen door de Coronamaatregelen. Ik kon me niet aanmelden via de kiosk en moest dus lang aanschuiven. Bij het binnengaan van het ziekenhuis, staat er ook altijd iemand die vraagt waarvoor je komt. Pijnlijk om die vraag te beantwoorden terwijl er 20 mensen rondom je staan te wachten... Gevoelens van mensen zijn onbelangrijk geworden, het virus bestrijden primeert en al de rest moet wijken.  Bij het nemen van de lift naar boven, werd er geteld hoeveel mensen er in de lift mochten. Bij het naar beneden gaan, stond er niemand om het te controleren wat voor veel volk in de lift zorgde. Ik moest op het gelijkvloers ook nog langs fertiliteit zelf gaan om een voorschrift te halen voor de Clomid. Dat had ik vorige keer niet gevraagd, in mijn hoofd ging het niet meer nodig zijn. Ik had duidelijk een heel positief momentje toen, NAIEF!

Vandaag startte ik weer met Clomid en binnenkort mag ik weer langsgaan voor een eerste follikel meting en bloedname. Als ik het advies van mijn gyn opvolg, wordt dit mijn laatste IUI. En dan zijn er twee mogelijkheden: de ene is een positieve test, de andere is starten met IVF. Dit op aanraden van mijn gyn, want ik ben nog niet aan mijn aantal terugbetaalde IUI's. Dit wordt de vierde, maar die is natuurlijk voorafgegaan door verschillende zelfinseminaties. Het IVF gesprek staat gepland op 20 juli, tijdens de wachtweken van de IUI dus. Het komt akelig dichtbij en ik merk dat mijn gedachten er steeds naar afdwalen. Ik ben er bang voor, grotendeels omdat het weer onbekend terrein is. En vooral omdat dat het laatste redmiddel zal zijn.  Ik hoop dat mijn lichaam beseft dat het menens is en dat de IVF niet nodig zal zijn, maar als ik al iets geleerd heb uit dit parcours, is dat dat je maar beter op alles voorbereid bent.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.