De rollercoaster die fertiliteit heet

Gepubliceerd op 7 juni 2020 om 17:44

Ik voelde me al zo vaak mislukt, ben al zo boos geweest op mijn lichaam dat het niet doet waar zoveel vrouwen om mij heen wel in slagen. Wat ik ook probeer, elke maand was er weer die hoop gevolgd door keiharde teleurstelling. Ik schaam me ervoor, hoewel ik weet dat ik niets meer kan doen dan wat ik nu doe.  

Bij elke aankondiging van een zwangerschap of geboorte in mijn omgeving zakt de grond weg onder mijn voeten. Doordat ik mijn zwangere vriendinnen mijd, groeit mijn schuldgevoel met de dag.

Tijdens de lockdown was er de verplichte pauze van het traject, want mama worden is geen dringende medische behandeling. Het werden maanden zonder hoop, maar ook zonder de angst voor de volgende negatieve zwangerschapstest. Ik durf het amper toegeven, maar misschien was het niet zo slecht. Vrijwillig zou ik geen enkele maand overslaan, ik MOET doorzetten.

Dinsdag stap ik weer in de rollercoaster die fertiliteit heet en heb ik mijn eerste follikelmeting van deze cyclus. Ik voel de onrust alweer opkomen, de angst probeert het te winnen van mijn hoop dat er ooit een baby in me zal groeien.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.